Du behöver
- 800 g räkor, färska med skal
- 1 morot
- 1 klyfta vitkål, ca 150 g
- 1 äpple
- ½ gurka
- 2 salladslökar
- ½ röd chilifrukt
- 1 ½ tsk socker
- 1 lime, pressad saft
- 2 msk ljus soja
- 2 msk finhackad koriander
- 1 dl majonnäs
- 1 msk srirachasås
- Grovhackad koriander
Gör så här
Skala räkorna. Skala och strimla moroten. Strimla kålen. Kärna ur och tärna äpplet. Skär gurkan på samma sätt. Finhacka lök och chili.
Blanda morot, kål, äpple, gurka, lök och chili i en bunke. Tillsätt socker, limesaft, soja och koriander.
Fördela räkorna varvat med salladen i fyra höga glas.
Blanda majonnäs och srirachasås. Klicka ut en matsked på toppen tillsammans med koriander.