Asiatisk räkröra i glas

Frisk och läcker förrätt där räkorna fått en spännande smakkompis från Asien.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g räkor, färska med skal
  • 1 morot
  • 1 klyfta vitkål, ca 150 g
  • 1 äpple
  • ½ gurka
  • 2 salladslökar
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 ½ tsk socker
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk ljus soja
  • 2 msk finhackad koriander
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås
  • Grovhackad koriander

Gör så här

1

Skala räkorna. Skala och strimla moroten. Strimla kålen. Kärna ur och tärna äpplet. Skär gurkan på samma sätt. Finhacka lök och chili.

2

Blanda morot, kål, äpple, gurka, lök och chili i en bunke. Tillsätt socker, limesaft, soja och koriander.

3

Fördela räkorna varvat med salladen i fyra höga glas.

4

Blanda majonnäs och srirachasås. Klicka ut en matsked på toppen tillsammans med koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top