Sparris inlindad i serranoskinka med parmesanost

Supergott snack! Skinklindad sparris med parmesan.


4-6 snackportioner

Du behöver

  • 1 knippe grön sparris, 250 gram
  • 100 gram serranoskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 100 gram parmesanost
  • 1 matsked olivolja

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.

2

Bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen. Koka sparrisen i 2–3 minuter i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten. Är sparrisen späd behöver den inte förvällas.

3

Linda en skiva serranoskinka runt varje sparris. Lägg sparrisen på plåten.

4

Skär parmesan i tunna skivor och lägg dem ovanpå sparrisen. Ringla över olivolja.

5

Sätt in i mitten av ugnen i 7–8 minuter tills osten har smält och skinkan fått en krispig konsistens.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top