Du behöver
- 1 knippe grön sparris, ca 250 gram
- 1 matsked olivolja Vinägrett
- 1/2 citron, pressad saft
- 2 matskedar vit balsamvinäger
- 3 matskedar olivolja
- Flingsalt och svartpeppar Servering
- 2 matskedar ricottaost
- 50 gram pistage- eller hasselnötter, rostade och grovhackade
- 2 matskedar finriven parmesan
- 1-2 matskedar finhackade örter, t.ex. bladpersilja och timjan
Gör så här
Ansa sparrisen och skär bort den nedersta träiga biten. Gnid in med oljan.
Vinägrett Blanda samman citronsaft med vinäger och olja i en skål. Krydda med lite salt och peppar.
Grilla sparrisen över direkt värme i några minuter tills den fått fin färg runt om, men har en hård kärna kvar.
Lägg upp på ett fat och ringla över vinägretten.
Toppa med ricotta, rostade nötter, parmesan och örter.