Vegetarisk

Vegetariska morotbiffar i pitabröd med matyoghurt samt brocooli- och vitkålsråkost.

Lättlagade och goda morotsbiffar

Ät gott för en liten peng! De här snabblagade morotsbiffarna, som serveras med libabröd och vitkål- och broccoliråkost, är inte bara billiga per portion utan också mättande, nyttiga, och goda.

Wokgryta med med blomkål, purjolök, morötter, serverat med matvete.

Wokgryta med röd thaicurry

Visst är det skönt med vardagsmat som går snabbt att göra? Den här goda wokgrytan med röd thaicurry är också billig per porition!

Sandra Mastio lagar helbakad blomkål.

Helbakad blomkål – recept av Sandra Mastio

”Jag växte upp med min mamma som var ensamstående med mig och min syster. Hon jobbade mycket så det fanns varken tid eller pengar till finlir i köket. Maten skulle mätta och vi delade alla tre på ett sådant här blomkålshuvud med smör och salt på. Det är trygghet för mig och fina minnen av när vi satt ner tillsammans och åt middag.” berättar Sandra.

Picklad rödkål

Rödkål i picklad form med julens alla kryddor i lagen är en härligt vegetarisk rätt på julbordet.

Aubergineröra ur boken Al dente

Du behöver 3 st auberginer 0,5 dl solrosolja havssalt 10 st oliver 0,5 st rödlök 1 st vitlöksklyfta 2 msk bladpersilja finhackad 3 msk rödvinsvinäger…