Vegetarisk

  • Chili con aubergine

    I vår goda chili con aubergine ersätter auberginen färsen. Vill du laga chili con carne kan du istället för auberginen steka cirka 400 gram valfri färs.

  • Pennepasta med tomatsås och burrata

    Pasta för tomatälskaren med mustig sås, krämig burrata och oliver.

  • Pestopasta med haricots verts

    Pesto är Italiens universalsås och funkar till det mesta. Här med rigatoni och haricots verts.

  • Vegetarisk bolognese på belugalinser med ajvar och mynta

    Torkad mynta ger bolognesen fin syra, medan den smakrika ajvar relishen bidrar med lite hetta.

  • Paprikapizza med mozzarella och oliver

    En smakrik pizza med paprika, rödlök och oliver. Lägg gärna paprikan och resten av toppingen i ett fint mönster så ser den ännu godare ut!

  • Vegetariska morotbiffar i pitabröd med matyoghurt samt brocooli- och vitkålsråkost.

    Lättlagade och goda morotsbiffar

    Ät gott för en liten peng! De här snabblagade morotsbiffarna, som serveras med libabröd och vitkål- och broccoliråkost, är inte bara billiga per portion utan också mättande, nyttiga, och goda.

  • Wokgryta med med blomkål, purjolök, morötter, serverat med matvete.

    Wokgryta med röd thaicurry

    Visst är det skönt med vardagsmat som går snabbt att göra? Den här goda wokgrytan med röd thaicurry är också billig per porition!

  • Sandra Mastio lagar helbakad blomkål.

    Helbakad blomkål – recept av Sandra Mastio

    ”Jag växte upp med min mamma som var ensamstående med mig och min syster. Hon jobbade mycket så det fanns varken tid eller pengar till finlir i köket. Maten skulle mätta och vi delade alla tre på ett sådant här blomkålshuvud med smör och salt på. Det är trygghet för mig och fina minnen av när vi satt ner tillsammans och åt middag.” berättar Sandra.

  • Pasta med pumpa, svamp & rosmarin

    Krämig ricotta tillsammans med svamp och pumpa är ljuvligt gott till pasta.

  • Miniburgare med linser

    Klimatvänlig och vegetarisk version av burgare. Den egengjorda dressingen har en härlig sting i sig!

  • Rotfruktsgratänger med grönkål

    Portionsgratängerna med rotfrukter, Västerbottensost och grönkål är precis lagom matiga.

  • Picklad rödkål

    Rödkål i picklad form med julens alla kryddor i lagen är en härligt vegetarisk rätt på julbordet.

Scroll to Top