Smördegspizzor med kantareller

Överraska dina gäster med läckra minipizzor av färdig smördeg med lyxig kantarelltopping.

Tillagningstid: 40 minuter
9 pizzor

Du behöver

  • 5 dl små kantareller, rensade
  • 1 rödlök, skalad och hackad
  • 2–3 msk smör & rapsolja
  • 1 förp smördeg
  • 1 litet ägg
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 100 g riven pizzaost
  • Garnering
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 4 msk flagad parmesan
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk jungfruolja
  • Ev 1 liten dillkrona, plockad i mindre bitar

Gör så här

1

Fräs svamp och rödlök var för sig i smör & rapsolja. Fräs svampen 5 minuter och löken 3 minuter. Låt svalna.

2

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen med bakplåtspappret på en plåt. Ta ut runda pizzor med kakmått, ca 11 cm i diameter, ta bort överflödig deg (går att frysa och använda senare). Pensla rundlarna med uppvispat ägg.

3

Fördela och bred ut chilisåsen i mitten på varje pizza, spara en kant runt om. Strö över pizzaosten. Toppa med svamp och lök.

4

Sätt plåten i mitten av ugnen och grädda pizzorna 12–15 minuter.

5

Garnering: Salta, peppra och toppa med parmesan och dill. Droppa jungfruoljan över pizzorna. Garnera ev med dillkrona.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top