Du behöver
- 5 dl små kantareller, rensade
- 1 rödlök, skalad och hackad
- 2–3 msk smör & rapsolja
- 1 förp smördeg
- 1 litet ägg
- 1 dl chilisås av ketchuptyp
- 100 g riven pizzaost Garnering
- Flingsalt
- Nymalen svartpeppar
- 4 msk flagad parmesan
- 1 msk hackad dill
- 1 msk jungfruolja
- Ev 1 liten dillkrona, plockad i mindre bitar
Gör så här
Fräs svamp och rödlök var för sig i smör & rapsolja. Fräs svampen 5 minuter och löken 3 minuter. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen med bakplåtspappret på en plåt. Ta ut runda pizzor med kakmått, ca 11 cm i diameter, ta bort överflödig deg (går att frysa och använda senare). Pensla rundlarna med uppvispat ägg.
Fördela och bred ut chilisåsen i mitten på varje pizza, spara en kant runt om. Strö över pizzaosten. Toppa med svamp och lök.
Sätt plåten i mitten av ugnen och grädda pizzorna 12–15 minuter.
Garnering: Salta, peppra och toppa med parmesan och dill. Droppa jungfruoljan över pizzorna. Garnera ev med dillkrona.