Rostad potatissallad med zucchini

En underbar potatissallad som passar perfekt som tillbehör på kräftskivan.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 kg färsk- eller delikatesspotatis
  • 200 g cocktailtomater på kvist
  • 3 msk olivolja
  • Ca 1/2 tsk flingsalt
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 citron
  • Olja till pensling
  • Sås
  • 1 msk honung
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk majs- eller rapsolja
  • 1 krm flingsalt
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • Örtblad
  • Picklad rödlök
  • 3 rödlökar
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk ättika

Gör så här

1

Picklad rödlök: Rör samman 3 dl vatten, 1 dl strösocker och 3 msk ättika. Koka upp under omrörning, låt kallna. Lägg 3 skalade och skivade rödlökar i en burk. Häll över lagen och låt stå i kylskåp i ca 2 timmar.

2

Borsta och tvätta potatisen noga. Dela den. Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg cocktailtomaterna bredvid.

3

Ringla över oljan, salta och rosta i mitten av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter eller tills potatisen är klar. Känn med provsticka! Täck ev tomaterna med en bit bakplåtspapper efter ca 25 minuter, så att de inte bränns vid.

4

Skiva zucchini i långa band, använd gärna mandolin. Kärna ur och skiva paprikan. Dela citronen.

5

Pensla grönsakerna med olja och stek eller grilla dem tills de fått fin färg. Stek citronen i ca 1 minut tills den karamelliseras.

6

Blanda potatis, zucchini och paprika. Toppa med tomaterna och citronhalvorna.

7

Sås: Vispa ihop ingredienserna till såsen och skeda den över salladen.

8

Toppa med örter och servera med picklad rödlök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top