Du behöver
- 1 kg färsk- eller delikatesspotatis
- 200 g cocktailtomater på kvist
- 3 msk olivolja
- Ca 1/2 tsk flingsalt
- 1 zucchini
- 1 röd paprika
- 1 citron
- Olja till pensling Sås
- 1 msk honung
- 3 msk äppelcidervinäger
- 3 msk majs- eller rapsolja
- 1 krm flingsalt
- 1/2 krm nymalen svartpeppar
- Örtblad Picklad rödlök
- 3 rödlökar
- 3 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 3 msk ättika
Gör så här
Picklad rödlök: Rör samman 3 dl vatten, 1 dl strösocker och 3 msk ättika. Koka upp under omrörning, låt kallna. Lägg 3 skalade och skivade rödlökar i en burk. Häll över lagen och låt stå i kylskåp i ca 2 timmar.
Borsta och tvätta potatisen noga. Dela den. Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg cocktailtomaterna bredvid.
Ringla över oljan, salta och rosta i mitten av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter eller tills potatisen är klar. Känn med provsticka! Täck ev tomaterna med en bit bakplåtspapper efter ca 25 minuter, så att de inte bränns vid.
Skiva zucchini i långa band, använd gärna mandolin. Kärna ur och skiva paprikan. Dela citronen.
Pensla grönsakerna med olja och stek eller grilla dem tills de fått fin färg. Stek citronen i ca 1 minut tills den karamelliseras.
Blanda potatis, zucchini och paprika. Toppa med tomaterna och citronhalvorna.
Sås: Vispa ihop ingredienserna till såsen och skeda den över salladen.
Toppa med örter och servera med picklad rödlök.