Du behöver
- 600 g butternutpumpa
- 2 gula lökar
- 2 msk neutral olja, tex rapsolja
- 1–2 msk currypulver
- 1 msk färsk ingefära
- 1 burk kokosmjölk, ca 400 g
- 3–4 msk färsk koriander
- 1 burk kikärtor, ca 400 g
- Salt och svartpeppar Servering
- Basmatiris
- 1 dl tjock yoghurt
- 2 msk grovhackad färsk
- Koriander
- Mango chutney
Gör så här
Skala, kärna ur och dela pumpan i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
Stek löken i olja i en rejäl kastrull tills den mjuknar och får lite färg, rör då och då. Tillsätt currypulver och finriven ingefära. Stek i några minuter till under omrörning.
Tillsätt pumpa, kokosmjölk och finhackad koriander. Sjud grytan under lock tills pumpan mjuknat.
Häll av spadet från kikärtorna, skölj med kallt vatten, låt rinna av ordentligt och tillsätt i grytan. Koka i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris, tjock yoghurt, koriander och mango chutney.