Du behöver
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad basilika
- 3 burkar hela tomater à 400 g
- 3 dl vatten
- 3 msk olivolja
- 250 g färsk tortellini med ricotta och spenat
- 3 msk grönsaksfond
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar Servering
- Riven parmesanost
Gör så här
Skala och skiva lök och vitlök. Lägg löken i en eldfast form eller gryta med oregano, timjan, basilika, tomater och vatten. Blanda och häll över oljan.
Rosta strax under ugnens mitt i 225 grader i ca 45 minuter tills löken är blank och smidig och har fått lite färg. Rör om ett par gånger under tiden.
Koka under tiden tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen.
Ta ut formen ur ugnen. Häll ner innehållet i en skål och mixa allt slätt tillsammans med grönsaksfonden. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner pastan så att allt blir varmt.
Servera med riven parmesanost.