Tomatgryta med tortellini och parmesan

Örtdoftande gryta med härligt mustig smak av tomater och vitlök.

Tillagningstid: Ca 1 timme
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • 3 burkar hela tomater à 400 g
  • 3 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 250 g färsk tortellini med ricotta och spenat
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Servering
  • Riven parmesanost

Gör så här

1

Skala och skiva lök och vitlök. Lägg löken i en eldfast form eller gryta med oregano, timjan, basilika, tomater och vatten. Blanda och häll över oljan.

2

Rosta strax under ugnens mitt i 225 grader i ca 45 minuter tills löken är blank och smidig och har fått lite färg. Rör om ett par gånger under tiden.

3

Koka under tiden tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen.

4

Ta ut formen ur ugnen. Häll ner innehållet i en skål och mixa allt slätt tillsammans med grönsaksfonden. Smaka av med salt och peppar.

5

Vänd ner pastan så att allt blir varmt.

6

Servera med riven parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top