Matiga muffins med spenat och fetaost

Goda muffins fyllda med spenat och fetaost.

Tillagningstid: 25 minuter + tid att kallna
6-8 muffins

Du behöver

  • 150 g spenat
  • 1 msk olivolja
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl yoghurt
  • 6–8 tärningar (ca 75 g ) marinerad fetaost på burk

Gör så här

1

Fräs spenaten mjuk i oljan i ca 1 minut. Ta från värmen och låt kallna. Krama ur vätskan.

2

Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Blanda mjöl, salt och bakpulver.

3

Vispa ihop ägg, olja och yoghurt i en stor bunke. Vänd ner mjölblandningen, arbeta till en tjock smet. Vänd ner spenaten.

4

Fördela smeten i formarna. Tryck ner en fetaostbit i varje muffin. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top