Du behöver
- 2 skivor formbröd
- 2–3 msk smör
- 1 msk rapsolja
- 3–4 små schalottenlökar
- 2–3 msk smör & rapsolja
- 8–10 dl rensade kantareller
- Flingsalt
- 4 msk färskost, t ex Philadelphia Garnering
- 2 msk klippt gräslök
- Nymalen svartpeppar
Gör så här
Bred smöret på brödskivorna på båda sidor. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek brödskivorna gyllengula,
Skär stora kantareller i mindre bitar. Dela, skala och hacka schalottenlöken.
Fräs svampen i hälften av smör & rapsoljan tills det ”knäpper” i den och kantarellerna fått fin färg, 5-10 minuter. Rör om då och då. (Obs! Om svampen släpper vätska vid stekningen låt den koka in eller häll av vätskan och spara den till annan matlagning.) Ta upp svampen på en tallrik.
Fräs löken mjuk i resten av smör & rapsoljan utan att den tar färg, ca 5 minuter. Blanda ner svampen och fräs under omrörning tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt.
Bre färskosten på bröden och toppa med svampen. Ringla över smöret som finns kvar i pannan.
Garnera med gräs- löken och nymalen peppar.