Läsarrecept: Enkel marängtårta med daim

När Annelie bjuder på tårtan som sonen gjorde i skolan vill alla ha receptet. Och visst smakar den härligt med både maräng och daim.


4–6 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.

Du behöver

  • 1 förpackning färdiga marängbottnar
  • 2 förpackningar vaniljvisp
  • 1 ägg
  • 1 dubbel daimchoklad
  • Garnering
  • Daimchoklad
  • Bär

Gör så här

1

Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant.

2

Vispa samman vaniljvispen och ägget.

3

Krossa den andra marängbottnen och rör ner den i smeten.

4

Hacka daimchokladen fint och rör ner den i smeten, spara lite till garnering.

5

Häll blandningen i formen och frys in i minst 4 timmar.

6

Garnering: Garnera glasstårtan med daimchoklad och bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top