Du behöver

  • 400 g skinnfri laxfilé
  • saft av 1 1/2 citron
  • 1/4 rödlök, finhackad
  • 1/2 dl svarta oliver, grovhackade
  • 1 msk kapris
  • ca 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 8 färska blad basilika, strimlade
  • ev 1/2 tsk chiliflakes

Gör så här

1
Skiva laxfilén och skär i tärningar. Lägg dem i en bunke. Pressa cit­ronsaften över laxtärningarna och vänd om väl så att den blandar sig med alla tärningar.

2
Lägg i oliver, rödlök, kapris, salt, olivolja och basilika. Lyft och vänd ihop ingredienserna försiktigt så att salladen inte blir grötig. Skeda upp salladen i små glas, skålar eller på små tallrikar. Servera med rostat bröd eller grissini.


Kommentar:
Tips! Livsmedelsverket rekommenderar att man fryser in rå fisk i tre dygn innan beredning.