Du behöver
- 400 g skinnfri laxfilé
- saft av 1 1/2 citron
- 1/4 rödlök, finhackad
- 1/2 dl svarta oliver, grovhackade
- 1 msk kapris
- ca 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 8 färska blad basilika, strimlade
- ev 1/2 tsk chiliflakes
Gör så här
1
Skiva laxfilén och skär i tärningar. Lägg dem i en bunke. Pressa citronsaften över laxtärningarna och vänd om väl så att den blandar sig med alla tärningar.
2
Lägg i oliver, rödlök, kapris, salt, olivolja och basilika. Lyft och vänd ihop ingredienserna försiktigt så att salladen inte blir grötig. Skeda upp salladen i små glas, skålar eller på små tallrikar. Servera med rostat bröd eller grissini.
Tips! Livsmedelsverket rekommenderar att man fryser in rå fisk i tre dygn innan beredning.