Du behöver

  • morötter ca 600 g
  • 2 st lökar medelstora gula
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt vitpeppar
  • morot finstrimlad
  • 0.5 dl persilja finhackad

Gör så här

1
Skala morötterna och löken. Skiva eller strimla morötterna i matberedare eller för hand. Finhacka löken.

2
Koka upp buljongen. Lägg i morötter och lök och låt koka tills morötterna är mjuka, cirka 15 minuter.

3
Mixa “koket” till jämn konsistens med stavmixer eller i matberedare.

4
Smält matfettet i kastrull och rör i mjölet. Späd med morotspurén och mjölken. Låt koka cirka 5 minuter. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll upp soppan i helst heta djupa tallrikar och strö över morotsstrimlor och lägg en hög persilja mitt på.