Du behöver
- 400 g pasta t ex farfalle
- 1 st grillad kyckling
- 1 pkt bacon
- curry efter smak
- 3 msk smör
- 3 msk mjöl
- 4 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 dl matlagningsgrädde
- 3 dl mjölk
- salt och peppar
- 1.5 dl riven ost
- salladsblad blandade
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Rensa kycklingen. Stek baconet i små bitar. Blanda kyckling, pasta och bacon i eldfast form.
2
Fräs curryn i smöret och rör i mjölet. Späd med lite av vattnet och smula i buljongtärningen, låt tjockna. Späd med ytterligare vatten, grädde och mjölk och låt puttra. Salta och peppra. Häll såsen över pastan och strö riven ost på toppen.
3
Grädda i cirka 15 minuter i 225 grader tills gratängen fått fin färg. Servera sallad till.
Det här är ett läsarrecept av Katarina Petersson, Nybro.