Du behöver

  • 350 g lax
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk dijonsenap ljus
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 200 g räkor utan skal
  • 0.5 msk hackad dill
  • 0.5 msk hackad gräslök
  • 1 st påse ruccolasallad
  • 30 g forellrom

Gör så här

1
Skär laxen i små tärningar. Vänd ihop med citron, senap, olivolja, salt och svartpeppar. Låt dra 15 minuter. Blanda i räkorna, dillen och gräslöken. Lägg upp i skålar eller på tallrikar tillsammans med lite rucolasallad. Toppa med en klick forellrom.

2
Obs! Livsmedelsverket rekommenderar att fisk som ska serveras rå ska ha varit fryst minst 3 dygn på grund av eventuella parasiter. Använder du odlad lax behöver du dock inte frysa den, men känner du minsta oro ska du följa livsmedelsverkets råd.