Du behöver
- 1 dl grov skånsk senap
- 2 tsk råsocker
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1/2 dl rapsolja
- 2 dl soja- eller havregrädde
- 2 små rödlökar
- 2 saltgurkor
- 2 msk senapsfrön
- 500 g aubergine
Gör så här
1
FÖRBEREDELSER INFÖR TILLAGNINGEN
2
AV SILLRÄTTEN.
3
Använd stora auberginer. Skär dem mitt itu, sedan i rektanglar, 1x1x8 cm. För 1 kg aubergine koka upp 3,5 liter vatten och tillsätt 3-4 msk havssalt. Koka bitarna tills de är halvmjuka. Häll av vattnet.
4
5
6
1. Blanda ihop senap, socker och vinäger. Tillsätt under omrörning rapsoljan och sedan grädden. Finhacka rödlöken och saltgurkan. Blanda ner dessa och senapsfröna i vätskan.
7
8
2. Varva auberginbitarna med lagen i burken.
71 KCAL PER PORTION
E% 6 procent protein, 73 procent fett, 21 procent kolhydrater