Du behöver

  • 1 dl grov skånsk senap
  • 2 tsk råsocker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl soja- eller havregrädde
  • 2 små rödlökar
  • 2 saltgurkor
  • 2 msk senapsfrön
  • 500 g aubergine

Gör så här

1
FÖRBEREDELSER INFÖR TILLAGNINGEN

2
AV SILLRÄTTEN.

3
Använd stora auberginer. Skär dem mitt itu, sedan i rektanglar, 1x1x8 cm. För 1 kg aubergine koka upp 3,5 liter vatten och tillsätt 3-4 msk havssalt. Koka bitarna tills de är halvmjuka. Häll av vattnet.

4

5

6
1. Blanda ihop senap, socker och vinäger. Tillsätt under omrörning rapsoljan och sedan grädden. Finhacka rödlöken och saltgurkan. Blanda ner dessa och senapsfröna i vätskan.

7

8
2. Varva auberginbitarna med lagen i burken.


Kommentar:
71 KCAL PER PORTION
E% 6 procent protein, 73 procent fett, 21 procent kolhydrater