Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn grytan från Bagaren & Kocken!
Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.
Du behöver
- 50 gram margarin
- 5 deciliter mjölk
- 1/4 paket jäst
- 1/2 tesked salt
- 1/4 deciliter strösocker
- 2 matskedar sirap
- 1/2 tesked hjorthornssalt
- 1.5 deciliter grovt rågmjöl
- 12 deciliter vetemjöl
Gör så här
Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt degspadet och rör om.
Tillsätt salt, socker, sirap, hjorthornsalt och rågmjöl, rör ihop. Tillsätt vetemjölet och arbeta degen väl.
Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
Dela degen i 32 bitar och kavla ut varje bit tunt med en vanlig kavel. Avsluta med att kavla med en kruskavel eller nagga med en gaffel.
Grädda i en pannkakslagg eller i en pizzaugn. Vänd brödet efter en kort stund. Låt kallna under bakduk.