Lättbakat och frasigt tunnbröd – läsarrecept

Det goda och frasiga tunnbrödet har bakats sedan urminnes tider. Helenas variant har råg- och vetemjöl i degen.


32 stycken

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.

Du behöver

  • 50 gram margarin
  • 5 deciliter mjölk
  • 1/4 paket jäst
  • 1/2 tesked salt
  • 1/4 deciliter strösocker
  • 2 matskedar sirap
  • 1/2 tesked hjorthornssalt
  • 1.5 deciliter grovt rågmjöl
  • 12 deciliter vetemjöl

Gör så här

1

Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.

2

Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt degspadet och rör om.

3

Tillsätt salt, socker, sirap, hjorthornsalt och rågmjöl, rör ihop. Tillsätt vetemjölet och arbeta degen väl.

4

Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.

5

Dela degen i 32 bitar och kavla ut varje bit tunt med en vanlig kavel. Avsluta med att kavla med en kruskavel eller nagga med en gaffel.

6

Grädda i en pannkakslagg eller i en pizzaugn. Vänd brödet efter en kort stund. Låt kallna under bakduk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top