Därför ska du lägga en potatis i brödpåsen:
Trött på bröd som snabbt torkar ut i påsen? Då kan du testa ett väl beprövat husmorsknep – nämligen att lägga i en rå potatis i brödpåsen. Potatisens uppgift är att avge fukt vilket gör att brödet i påsen håller sig mjukt längre och inte torkar ut lika snabbt. Potatisen motverkar även mögel. Det är dock viktigt att byta ut potatisen regelbundet så att den inte hinner ruttna.

Här är 4 andra tips för att hålla brödet färskt längre:
- Använd en kökshandduk: Linda in brödet ren kökshandduk. Handduken kommer att hålla skäryta lite fuktig så att den inte torkar ut.
- Lägg brödet i ugnen! Fräscha upp torrt bröd genom att lägga det i ugnen. Pensla brödet med vatten, slå in i folie och lägg in i ugnen på 175 grader i 10 minuter.
- Använd brödlåda: Om du har mycket torr luft hemma kan det vara bra att förvara brödet i en brödlåda.
- Frys in! Kanske det enklaste knepet i boken. Att frysa in brödet så kan du enkelt plocka fram det när du behöver det. Extra bra passar det kanske för skivat bröd.
Artikeln publicerades först hos Hus & hem.