Du behöver
- 400 g rödspättafilé
- 1 lite mindre eller ½ stor purjolök
- Rapsolja eller smör- och rapsolja att steka i
- 300 g tomater
- Salt Crème fraichetäcke
- 3 dl crème fraiche eller lätt crème fraiche
- 1 msk chilisås (av ketchuptyp)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ½ tsk torkad dragon
- Salt och peppar
- En nypa socker
- 1 ½ dl riven ost, tex cheddar Servering
- Kokt potatis
- Sallad Garnering
- Finhackad bladpersilja Ugn
- 225°
Gör så här
Tina rödspättan om den är fryst. Dela purjolöken på längden och skölj den i rinnande vatten. Skär purjolöken i fina skivor och stek den i rapsolja eller smör- och rapsolja. Purjolöken ska bli mjuk och glansig men inte få färg. Skär tomaterna i skivor.
Crème fraichetäcke: Blanda crème fraiche, chilisås, pressad vitlök, dragon, salt, peppar och socker i en bunke. Lägg purjolöken i en smord ugnsfast form. Lägg rödspättan ovanpå och salta något.
Lägg tomatskivorna ovanpå, kant i kant. Bred crème fraichetäcket överst och avsluta med riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Fisken ska vara genomstekt och täcket ska ha fått färg.
Garnera med finhackad bladpersilja.
Servera rödspättan med kokt potatis och en sallad.