Du behöver

  • 5 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 röda paprikor
  • 1 färsk chilipeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong, vatten + tärning eller fond
  • 4 lövbiffar eller ca 400 g rostbiff
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Garnering:
  • crème fraîche
  • persilja

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan, kärna ur och finhacka chilin.

2
Fräs potatis och grönsaker i oljan några minuter utan att de tar färg. Späd med buljongen och låt soppan koka 10 minuter.

3
Ta undan lite potatis och paprika som får vara i bitar, men mixa soppan så den blir tjock och fyllig.

4
Skär köttet i strimlor och stek hastigt på stark värme och krydda med salt och peppar. Krydda soppan med persilja och servera den het med det strimlade köttet, en klick crème fraîche och hackad persilja.


Kommentar:
Att dricka till:
Sydafrikanska Nederburg för 69 kronor (7393), friskt med smak av mogen frukt.