Du behöver
- 1 l svamp t ex karljohan eller kantareller
- 0.5 st purjolök liten
- soltorkade tomater marinerade, 3-4 stycken
- 1 msk smör rapsolja
- timjan färsk eller 1 krm torkad
- salt
- svartpeppar nymald
Att servera till:
2 prt pasta
crème fraîche med franska örter
ost hyvlad
grovt bröd
Gör så här
1
1 Rensa och skär svampen i bitar. Skölj, ansa och strimla purjon. Låt de marinerade tomaterna rinna av och strimla dem.
2
3
2 Stek svampen i lite flytande matfett tills den vätska som har bildats har kokat in och svampen börjat få färg.
4
5
3 Tillsätt purjon, tomaterna och lite repad färsk eller torkad timjan. Smaksätt med salt och peppar.
6
7
4 Bjud svampen med nykokt pasta, en klick crème fraiche med franska örter, lite hyvlad ost och ett gott grovt bröd.