Du behöver

  • 1 l svamp t ex karljohan eller kantareller
  • 0.5 st purjolök liten
  • soltorkade tomater marinerade, 3-4 stycken
  • 1 msk smör rapsolja
  • timjan färsk eller 1 krm torkad
  • salt
  • svartpeppar nymald

Att servera till:

2 prt pasta
crème fraîche med franska örter
ost hyvlad
grovt bröd

Gör så här

1
1 Rensa och skär svampen i bitar. Skölj, ansa och strimla purjon. Låt de marinerade tomaterna rinna av och strimla dem.

2

3
2 Stek svampen i lite flytande matfett tills den vätska som har bildats har kokat in och svampen börjat få färg.

4

5
3 Tillsätt purjon, tomaterna och lite repad färsk eller torkad timjan. Smaksätt med salt och peppar.

6

7
4 Bjud svampen med nykokt pasta, en klick crème fraiche med franska örter, lite hyvlad ost och ett gott grovt bröd.