Du behöver

  • ca 1 liter färsk svamp, t ex karljohan eller
  • kantareller
  • 1/2 liten purjolök
  • 3–4 marinerade soltorkade tomater
  • 1 msk smör- & rapsolja
  • några kvistar repad, färsk timjan eller 1 krm torkad
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Att servera till:
  • 2 portioner pasta
  • crème fraiche med franska örter
  • hyvlad ost
  • grovt bröd

Gör så här

1
Rensa och skär svampen i bitar. Skölj, ansa och strimla purjon. Låt de marinerade tomaterna rinna av och strimla dem.

2
Stek svampen i lite flytande matfett tills den vätska som har bildats har kokat in och svampen börjat få färg.

3
Tillsätt purjon, tomaterna och lite repad färsk eller torkad timjan. Smaksätt med salt och peppar.

4
Bjud svampen med nykokt pasta, en klick crème fraiche med franska örter, lite hyvlad ost och ett gott grovt bröd.