Du behöver
- ca 1 liter färsk svamp, t ex karljohan eller
- kantareller
- 1/2 liten purjolök
- 3–4 marinerade soltorkade tomater
- 1 msk smör- & rapsolja
- några kvistar repad, färsk timjan eller 1 krm torkad
- salt
- nymald svartpeppar
- Att servera till:
- 2 portioner pasta
- crème fraiche med franska örter
- hyvlad ost
- grovt bröd
Gör så här
1
Rensa och skär svampen i bitar. Skölj, ansa och strimla purjon. Låt de marinerade tomaterna rinna av och strimla dem.
2
Stek svampen i lite flytande matfett tills den vätska som har bildats har kokat in och svampen börjat få färg.
3
Tillsätt purjon, tomaterna och lite repad färsk eller torkad timjan. Smaksätt med salt och peppar.
4
Bjud svampen med nykokt pasta, en klick crème fraiche med franska örter, lite hyvlad ost och ett gott grovt bröd.