Du behöver

  • 3 dl vatten
  • äggnudlar ca 30 g
  • 1 dl ärter
  • 1 dl majs
  • 1 st rödlök skivad
  • 0.5 st buljongtärning
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör:

bröd
ost
tomater
kryddgrönt

Dessert:

kex
yoghurt
hallon
aprikosmarmelad

Gör så här

1
Häll alla soppingredienser i en kastrull. Låt koka tills äggnudlarna är mjuka.

2
Servera med bröd, ost, tomater och kryddgrönt.

3
Och så en hallondessert.


Kommentar:
Hallondessert:
Till 1 portion, blanda 1 dl hallon och 2 brutna kex i ett glas. Häll på 1 dl yoghurt och toppa med 1-2 tsk aprikosmarmelad.