Du behöver

  • 350 g vitkål strimlad
  • 1 st sopprötter (500 g)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 7.5 dl kokande vatten
  • salt och vitpeppar

Garnering:

0.5 st rödlök i strimlor
2 dl rödkål strimlad
0.5 dl vatten + 1 tsk vinäger
100 g fetaost med oliver och chili
fullkornsbröd grovt

Gör så här

1
Lägg kålstrimlorna i en kastrull tillsammans med skalade, sköljda och bitskurna sopprötter och buljong. Häll på vatten och koka allt mjukt, cirka 12 minuter. Mosa soppan slät med stavmixer. Späd med lite vatten om soppan blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.

2
Koka lök- och rödkålsstrimlor (eller bara rödlök) i vatten med vinäger i en bunke i mikron, full effekt 3-4 minuter tills strimlorna är mjuka. Sila av vattnet. Strö strimlorna över soppan i tallrikarna och smula fetaosten över. Gott med grovbröd till.

3
Ät en banan till dessert.