Kändisarnas bästa hälsotips!

Var försiktig med solen, grilla grönsaker och njut av nuet! Här delar tio kändisar med sig av sina bästa hälsotips inför sommaren!

Kändisarnas bästa hälsotips!

Elizabeth Gummesson, föreläsare och författare

– Ät mer smultron, stå på händer varje dag, spring barfota i gräset, kliv upp klockan fyra och se soluppgången och gör sånt du älskade som barn! Njut, stanna upp, ta vara på varje dag. Välj inte efter omgivning eller konvention utan efter ditt hjärta och din längtan.

 

Kändisarnas bästa hälsotips! Karin Isberg, livscoach och författare

– Det är lätt att semestern förvandlas till ett stort projekt. När du äntligen är ledig får du för dig att du ska storstäda på vinden, sortera gamla foton och putsa fönster. Att-göra-listan kan vara lång. Istället för att ge välbehövlig avkoppling fylls sommaren av stress. Mitt bästa hälsotips är att tillåta dig själv att göra ingenting. Det kan vara svårt, särskilt om du är van vid ett högt tempo, men din kropp och din hjärna kommer att tacka dig!

 

 Kändisarnas bästa hälsotips!

Oscar Jöback, träningsexpert

– Bibehåll träningen under sommaren och bestäm hur många gånger i veckan du ska träna. Ha kul med den träning du tar dig för och sätt ingen prestation i det du ska göra. Prestationer blockerar och gör att du tappar motivationen. Promenera, cykla, simma, spring, spela brännboll och fotboll… Slappna av och njut av sommaren med nära och kära. Grillat med massa grönsaker är bästa maten.

 

Kändisarnas bästa hälsotips! 

Lisen Sundgren, örtexpert och författare

– Vistas utomhus så mycket du kan, var försiktig med solen, njut av säsongens örter, frukter och bär, lata dig och ge dig själv tid att bara vara!

 Kändisarnas bästa hälsotips!

Malin Ewerlöf Krepp, löparexpert

– Jag har alltid haft mycket problem med skavsår på mina hälar när jag sprungit eller haft nya skor. För åtta år sedan fick jag ett tips att smörja in hälarna med vaselin innan jag springer eller har nya skor. Sedan dess har jag knappt haft ett enda skavsår. Vaselin är mina fötters bästa vän!

 Kändisarnas bästa hälsotips!

Anna Skipper, kost- och näringsexpert

– Ta vara på ljus och sol! Spendera så mycket tid som möjligt utomhus och frys gymkortet ett par månader. Ett par bra löpskor och sköna kläder är allt som behövs för att komma i fin sommarform.

 Kändisarnas bästa hälsotips!

Emma Hamberg, programledare och författare

– Mitt bästa hälsotips är att sätta sig med någon man tycker om på en solvarm uteservering. Köpa ett maffigt bakverk, en kopp kaffe och sedan sitta på den där serveringen i minst tre timmar. Prata om livet, livet, livet och efter det kan man masa sig iväg på en promenad, gärna med lite havsutsikt inblandat. Detta är formidabelt för hälsan.

 Kändisarnas bästa hälsotips!

Hannah Widell, programledare, bloggare och författare

– Mitt bästa hälsotips är att dricka ett glas varje morgon med varmt vatten och en halvpressad citron i. Det är bra för immunförsvaret, hjälper till att rena kroppen inifrån, balanserar upp dit PH-värde, kickstartar dagen och en massa andra bra saker. Det är inte gott men känns oerhört hälsosamt.

 Kändisarnas bästa hälsotips!

David Lindgren, artist

– Ut och gå i solen. Försök hålla ett högt tempo hela tiden så att du är aktiverad. Jag försöker hålla mig till att äta godsaker en dag i veckan istället för sju. Och förstås ingen läsk, det är den största boven av alla. När jag vill komma i form tar jag bort socker helt och cyklar eller går vart jag än ska. Det funkar!

 Kändisarnas bästa hälsotips!

Jan Johansen, artist

– Mitt hälsotips går ut på att ta det lugnt med alkoholen. Jag är nykter sedan fem år tillbaka och mår väldigt bra, både psykiskt och fysiskt. Självkänslan har aldrig varit bättre. Jag riktar mig inte till de som tar ett glas vin ibland och jag menar inte att alla ska vara absolutister, men där det finns alkohol finns det misshandel, otrohet och olyckor i högre utsträckning.

Läsarnas 82 bästa hälsotips inför sommaren!
Scroll to Top