Rågbrödscrostini med leverpastej

Rågbrödscrostini med leverpastej, picklad lök och cornichoner passar utmärkt att servera som tilltugg i advent och jul.


10–12 stycken

Du behöver

  • 3 msk strösocker
  • 1 ½ msk ättika
  • 1 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 200 g leverpastej
  • 4–5 msk vispgrädde
  • 5–6 skivor rågbröd
  • 5–6 smågurkor, cornichoner
  • Garnering
  • Färska örter

Gör så här

1

Koka upp socker, ättika och vatten i en kastull till sockret löser sig. Ta av värmen och låt lagen kallna.

2

Skala och skiva löken och tillsätt till lagen. Låt stå kallt minst en timme.

3

Mixa leverpastej smidig, vispa i grädden lite i taget till fluffig konsistens.

4

Ta ut små rundlar av brödet med en utstickare. Spritsa leverpastejen på crostini. Toppa hälften av crostini med avrunnen picklad lök. Toppa resten av crostini med smågurkor.

5

Garnering: Peppra och garnera med färska örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top