Årets jul går gärna i grönt och vitt, det vill säga fler vegetariska rätter på julbordet, gärna nedsköljda med alkoholsvaga drycker. Det är bra både för hälsan och miljön, och otroligt gott ochs fräscht.

Här är de godaste vegetariska alternativen, och även en del för de som äter helt veganskt. Och för dig som gärna vill ha julens klassiska rätter på tallriken, blir det här fräscha tillbehör som verkligen lyfter smaken på skinka och köttbullar.

Laga ät och njut med gott samvete.

 


Julens gröna kokbok - 12 succérecept för julbordet!

Buffé

Picklad rödkål

5 minuter   Recept från Icakuriren.se


Julens gröna kokbok - 12 succérecept för julbordet!

Smårätter & tillbehör

Sallad med färgglada betor, apelsin och ädelost

45 minuter   Recept från Icakuriren.se


Julens gröna kokbok - 12 succérecept för julbordet!

Buffé

Rotfrukts-gratänger med grönkål

45 minuter   Recept från Icakuriren.se


Julens gröna kokbok - 12 succérecept för julbordet!

Buffé

Brysselkålssallad med äpple & nötter

20 minuter   Recept från Icakuriren.se


Julens gröna kokbok - 12 succérecept för julbordet!

Buffé

Apelsinglaserade palsternackor med kanel & rosépeppar

30 minuter   Recept från Icakuriren.se


Julens gröna kokbok - 12 succérecept för julbordet!

Buffé

Bakad rotselleri senapsgriljerad

40 minuter   Recept från Icakuriren.se


Julens gröna kokbok - 12 succérecept för julbordet!

Julsallad med granatäpple

15 minuter   Recept från Icakuriren.se


Julens gröna kokbok - 12 succérecept för julbordet!

Buffé

Grönkålssallad med fikon

20 minuter   Recept från Icakuriren.se


Julens gröna kokbok - 12 succérecept för julbordet!

Buffé

Svampstuvning Julienne

40 minuter   Recept från Icakuriren.se


Julens gröna kokbok - 12 succérecept för julbordet!

Buffé

Ljummen kålsallad med julsmaker

25 minuter   Recept från Icakuriren.se


Julens gröna kokbok - 12 succérecept för julbordet!

Buffé

Chèvrebollar med fikon

30 minuter   Recept från Icakuriren.se


Julens gröna kokbok - 12 succérecept för julbordet!

Buffé

Butterbröd med juläpple

1 timme 20 minuter   Recept från Icakuriren.se