Grönkålssallad med fikon

Du behöver 300 g grönkål rosésallad eller rödkål 0.5 st gul lök 2 st fikon färska 1 st äpple 2 dl valnötskärnor rostade 0.5 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 300 g grönkål
  • rosésallad eller rödkål
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st fikon färska
  • 1 st äpple
  • 2 dl valnötskärnor rostade
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • 2 st fikon färska i klyftor
  • 1 st apelsin i fina skivor
  • 1 msk salladslök strimlad
  • stjärnanis

Gör så här

1
Skölj och finstrimla grönkålen och rosésalladen.

2
Skala och skiva löken tunt, tärna fikonen.

3
Kärna ur och finstrimla äpplet, hacka valnötterna.

4
Rör ihop alltsammans med majonnäs och creme fraiche till en krämig sallad.

5
Smaka av med salt och peppar.

6
Garnera om du vill med fikonklyftor, apelsinskivor, salladslök och stjärnanis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top