Julsallad med granatäpple

En läcker, julig sallad med grönkål, äpplen och granatäpplen passar perfekt på julbordet!

Tillagningstid: 15 minuter
7 stycken

Du behöver

Dressing

0,5 st citron saften
3 msk granatäppeljuice (1/2 granatäpple)
1 msk flytande honung
5 msk rapsolja
1 krm salt

Sallad

1 pkt grönkål ca 250 g
2 dl finhackade nötkärnor t.ex. valnötter, hasselnötter, mandel
1-2 dl granatäppelkärnor
4 st äpplen
0,5 st citron saften

Gör så här

1

Dressing Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

2

Skär grönkålen i fina strimlor och lägg dem på ett fat. Strö över nötterna och granat­äppelkärnorna.

3

Dela, kärna ur och skiva äpplena. Ringla över citronsaften, så att de inte mörknar. Fördela äppelskivorna i grupper över salladen. Servera med dressingen vid sidan av. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top