RECEPT FRÅN IK

Julsallad med granatäpple

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 15 minuter
7 stycken

Du behöver

    Dressing

  • 0,5 st citron saften
  • 3 msk granatäppeljuice (1/2 granatäpple)
  • 1 msk flytande honung
  • 5 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • Sallad

  • 1 pkt grönkål ca 250 g
  • 2 dl finhackade nötkärnor t.ex. valnötter, hasselnötter, mandel
  • 1-2 dl granatäppelkärnor
  • 4 st äpplen
  • 0,5 st citron saften

Gör så här

1

Dressing Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

2

Skär grönkålen i fina strimlor och lägg dem på ett fat. Strö över nötterna och granat­äppelkärnorna.

3

Dela, kärna ur och skiva äpplena. Ringla över citronsaften, så att de inte mörknar. Fördela äppelskivorna i grupper över salladen. Servera med dressingen vid sidan av. 


Recept