Svampstuvning Julienne

Du behöver 400 g karljohanssvamp fryst, eller färska champinjoner 3.5 st schalottenlökar smör och olja till stekning 2 dl grädde 1 dl crème fraîche salt...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 400 g karljohanssvamp fryst, eller färska champinjoner
  • 3.5 st schalottenlökar
  • smör och olja till stekning
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • örtblad till garnering

Gör så här

1

Halvtina den frysta svampen. Skär svampen i små bitar. Skala och hacka löken.

2

Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Fräs löken cirka 3 minuter. Tillsätt svampen och fräs 10–15 minuter, tills all vätska kokat in. Salta, peppra, tillsätt grädde och crème fraiche och sjud 10–15 minuter.

3

Smaka av. Servera gärna i små formar och garnera med örtblad.

4

Tips: Receptet går att laga i god tid och värma inför serveringen.


Kommentar:
Receptet har lånats från det ryska köket, där stuvningen kallas Julienne. Gott till färs, fågel och kötträtter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top