Du behöver

  • 200 g chèvreost kantskuren
  • 100 g färskost philadelphiatyp
  • 70 g pistaschnötter skalade, rostade
  • 3 st fikon mogna färska
  • flytande honung
  • färska örter ill dekoration, t ex timjan och rosmarin

Gör så här

1

Mixa den kantskurna getosten med färskosten till en jämn smet i matberedare med kniven monterad. Ställ att stelna i kyl cirka 1 timme.

2

Hacka pistaschnötterna fint. Rulla cirka 20 bollar av ostmassan, och rulla dem i nöthacket så att det täcker.

3

Skär varje fikon i 6–8 klyftor, lägg upp på fat med chèvre-bollarna, ringla över honung och strö över de färska örterna.

4

Tips Bollarna kan förberedas någon dag i förväg, och förvaras i kyl, men vänta då med att rulla dem i nöthacket till strax innan servering.


Kommentar:
Här får vi sälta från getost, nötighet från pistaschnötter och sötma från honung och fikon.

Recept