Vart är vi på väg? Nr 17

Ta hjälp av ledtrådarna och försök att lista ut resmålet!

Vi lottar ut fem Sverigelotter – hjälp din favoritförening och ha chans att vinna 25 miljoner!

Senast den 3 maj behöver vi ditt svar. Lycka till!

  • 3. Vi reser till en stad med namn som en europeisk stad, men nyare. I nivå med Kuwait men så låg att dam gjorde stor skada. Hungrig? Hugg då in på en po-pojke, fylld med ostron, eller en muffaletta. Här verkade ”drottningen” Marie Laveau och du kan gå på spökjakt. Gillar du sport, kan du titta på bollande pelikaner eller änglar.
  • 2. Här kan du shoppa på Magazine Street, läska dig på Bourbon Street och åka med världens äldsta spårvagnslinje. Jackson Square ger svalka heta, fuktiga dagar. Är du här i mars och på festhumör ska du inte missa Mardi Gras. Befolkningen gillar som vi svenskar att äta små kryp, men inte bara kokade.
  • 1. Afrikanska rytmer blandades med indianska seder och europeisk finkultur i denna musikstad som födde en ny stil. När Storyville stängde sägs den ha spritts norröver. Mahalia Jackson och Dr john är födda här, men även en armstark blåsare. Nöjes- och musiklivet sjuder i stadens mest berömda kvarter – de franska.
Vart är vi på väg Nr 17
Jag samtycker till att uppgifter som jag lämnar direkt eller indirekt genom att använda Egmontkoncernens tjänster och erbjudanden tillsammans med övriga uppgifter kan användas inom Egmont för marknadsföring via e-post, digitala kanaler, SMS och röstmeddelande. Samtycket är giltigt till dess att jag själv säger upp det och är inte beroende av eventuella köp. Vinnarna koras av en jury bestående av personal från Story House Egmont AB. Vinnarnas namn publiceras i tidningen. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år. Se fullständiga villkor här.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top