Köttfärsgryta med vitkål – läsarrecept

Vitkålen ger både struktur och smak till den goda köttfärsgrytan med chili. Gör dubbel sats och frys in när du ändå är igång!


4 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.

Du behöver

  • ½ vitkålshuvud, ca 400 g
  • 2 stora gula lökar
  • 500 g köttfärs
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • Salt och peppar
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 dl hackad persilja
  • Servering
  • Klyftpotatis, kokt potatis eller ris

Gör så här

1

Skär vitkålen i bitar och skala och hacka löken. Bryn köttfärsen i smör i en gryta.

2

Lägg i vitkål och lök och fräs ett par minuter till. Strö över mjölet och rör om.

3

Tillsätt soja, buljongtärning, vatten, salt, peppar och chiliflakes. Koka upp och låt småkoka under lock i 20–30 minuter.

4

Rör i persiljan och servera med klyftpotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top