Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn grytan från Bagaren & Kocken!
Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.
Du behöver
- ½ vitkålshuvud, ca 400 g
- 2 stora gula lökar
- 500 g köttfärs
- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk kinesisk soja
- 1 köttbuljongtärning
- 1 dl vatten
- Salt och peppar
- 1 krm chiliflakes
- 1 dl hackad persilja Servering
- Klyftpotatis, kokt potatis eller ris
Gör så här
Skär vitkålen i bitar och skala och hacka löken. Bryn köttfärsen i smör i en gryta.
Lägg i vitkål och lök och fräs ett par minuter till. Strö över mjölet och rör om.
Tillsätt soja, buljongtärning, vatten, salt, peppar och chiliflakes. Koka upp och låt småkoka under lock i 20–30 minuter.
Rör i persiljan och servera med klyftpotatis.