Du behöver
- 1 kg delikatesspotatis
- 2 salladslökar, ansade och skivade
- 3 dl rödbetsskott eller små- bladig spenat
- 4 msk solrosolja
- 1 tsk flingsalt Topping
- 4 ägg
- Färska örter
- Nymalen svartpeppar
- Flingsalt
Gör så här
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i 15-20 minuter eller tills den är klar, känn med sticka. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Låt svalna. Dela potatisen.
Blanda potatis, salladslök och rödbetsskott i en serveringskål. Ringla över oljan. Smula över saltet och blanda försiktigt.
Lägg äggen i en liten kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp. Koka äggen i 6 minuter. Kyl dem hastigt i kallt vatten. Skala och dela äggen.
Toppa potatissalladen med ägghalvorna. Garnera med örter och nymalen svartpeppar. Smula lite flingsalt över ägghalvorna.