Lemon curd- och marängsnitt

Sötsyrlig lemon curd och riktigt söt marängsmet ger smak åt de frasiga mördegskakorna.

Tillagningstid: 30 minuter + ugnstid
30 stycken

Nedan hittar du några tips till bakningen och receptet.

Tips

  • Använd gärna en deg- skrapa när du delar kakorna.
  • Om lemon curden är kall, värm den på en tallrik i mikron i någon sekund. 

Du behöver

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Ca 1 dl rumsvarm lemon curd
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • Topping
  • Rostade mandelspån

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.Blanda smör, socker, äggula och vetemjöl till en deg i en bunke.

2

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 jämn- stora delar.

3

Rulla varje del till en rulle som är lika lång som en plåt. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Platta ut rullarna så att de är 3 cm breda.

4

Fyllning: Gör en grop på längden i mitten av rullen. Fyll gropen med lemon curd.

5

Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker och vispa en stund till. Bred marängen över längderna.

6

Topping: Strö på rostade mandelspån.

7

Grädda en bit ner i ugnen i 20 minuter. Grädda i mitten av ugnen de sista 5 minuterna.

8

Skär längderna i sneda bitar medan de ännu är lite varma. Låt svalna på plåt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top