Gör läcka kakor med mjölkchoklad och pistage!
Tips
Kakorna går utmärkt att frysa, de tinar på några minuter.
Du behöver
- 150 g mjukt smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl brun farin, strö
- 1 stort ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 4 ½ dl vetemjöl
- 50 g osaltade pistagenötter
- 50 g mjölkchoklad Garnering
- 75 g mörk choklad
- Finhackade pistagenötter
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör, socker, brun farin, ägg, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl till en deg i en bunke.
Hacka nötterna och chokladen. Tillsätt nötter och choklad i degen och arbeta in dem.
Plasta in och lägg degen kallt i 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Rulla ut varje del till en rulle och dela i 18 jämnstora bitar. Rulla varje bit till en rund kula och lägg på bakpappersklädda plåtar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Garnering: Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad. Lägg i en enliters plastpåse.
Klipp upp ett litet hål i ena änden och spritsa chokladen över kakorna. Strö på nötterna medan chokladen är varm.