Mjölkchoklad-och pistagecookies 

Kakorna får fin sötma av mjölkchokladen och härlig sälta av pistagenötterna. Smält choklad på toppen blir pricken över i!

Tillagningstid: 45 minuter + kyltid och ugnstid
36 stycken

Gör läcka kakor med mjölkchoklad och pistage!

Tips

Kakorna går utmärkt att frysa, de tinar på några minuter.

Du behöver

  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl brun farin, strö
  • 1 stort ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 50 g osaltade pistagenötter
  • 50 g mjölkchoklad
  • Garnering
  • 75 g mörk choklad
  • Finhackade pistagenötter

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör, socker, brun farin, ägg, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl till en deg i en bunke.

2

Hacka nötterna och chokladen. Tillsätt nötter och choklad i degen och arbeta in dem.

3

Plasta in och lägg degen kallt i 1 timme.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Rulla ut varje del till en rulle och dela i 18 jämnstora bitar. Rulla varje bit till en rund kula och lägg på bakpappersklädda plåtar.

5

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

6

Garnering: Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad. Lägg i en enliters plastpåse.

7

Klipp upp ett litet hål i ena änden och spritsa chokladen över kakorna. Strö på nötterna medan chokladen är varm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top