Du behöver
- 1 ½ kg högrev
- 3 morötter
- 2 gula lökar
- 3 msk smör
- 1 ½ msk olivolja
- 3 msk kalvfond
- 3 lagerblad
- 12 kryddpepparkorn
- 3 kryddnejlikor
- 3 msk vetemjöl
- Ca 1 liter vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 palsternacka
- 2 morötter
- 150 g steklök
- 2 msk smör
- Färska örter, t ex persilja, timjan Servering
- Potatismos
Gör så här
Putsa köttet och skär det i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och dela morötterna i bitar. Skala och skär löken i stora klyftor.
Hetta upp smör och olja i en stor stekgryta. Bryn köttet i omgångar.
Tillsätt morötter, lök, fond, lagerblad, kryddpeppar och kryddnejlikor. Låt fräsa samman i några minuter.
Strö över mjöl och blanda om noga. Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt salt och peppar. Koka upp och rör om så att det inte fastnar i bottnen.
Skumma av. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 ½ timme.
Skala och skiva palsternackan och morötterna. Skala steklökarna.
Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek palsternacka, morötter och steklök på svag värme tills de är mjuka.
Toppa grytan med palsternacka, morötter och steklök. Strö över lite färska örter.
Servera med potatismos.