Du behöver
- 300 g smör, rumsvarmt
- 3 dl strösocker
- 1 dl råsocker
- 1 msk vaniljpulver
- 4 stora ägg
- 1 dl citronsaft
- 6 dl kakmjöl eller 6 dl vetemjöl + 3 tsk bakpulver Hallonglasyr
- 2 dl florsocker
- Ca 2 msk citronsaft
- 1-2 msk färsk hallonpuré (passerade färska hallon) Garnering
- 1 msk vallmofrön, blå eller vita
- Marsipan- och chokladägg
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa eller mjöla en form, ca 2,2 liter.
Rör smör, strösocker och råsocker poröst, använd gärna köksmaskin monterad med visp eller elvisp. Rör i vaniljpulver.
Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i citronsaften. Rör ner kakmjölet och vispa till en slät smet.
Skeda ner smeten i formen och jämna till så ytan blir slät. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter eller tills den är helt genomgräddad, känn med provsticka. Låt vila i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett fat.
Hallonglasyr: Rör ihop florsocker, citronsaft och hallonpuré till en slät massa, tillsätt mer saft om det behövs. Ringla glasyren över kakan.
Garnering: Strö över vallmofrön. Låt kakan kallna. Garnera med marsipan- och chokladägg.