Pochera ägg
Koka upp 2 l vatten, 2 msk ättiksprit (12 %) och 1 tsk salt. Sänk värmen så vattnet sjuder. Knäck 4 ägg i varsin kopp så gulan är hel. Dra ett varv med en sked i vattnet så det blir en virvel. Häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera i ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.
Du behöver
- 2 burkar kokta kikärtor à 400 g
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 3 valfria kryddiga korvar, ca 300 g
- 3 msk olivolja
- 2–3 dl grillad röd paprika (på burk)
- 1 msk harissa (kryddblandning)
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk spiskummin
- 5 dl kokande vatten
- Saft av ½ citron Servering
- 4 pocherade ägg
- Smetana
- Bröd
Gör så här
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök.
Skiva korven. Hetta upp en stekpanna och stek korven i olivolja. Tillsätt löken, fräs i ca 2 minuter.
Vänd ner de avrunna kikärtorna och stek i ca 3 minuter. Rör om ett par gånger.
Strimla paprikorna och vänd ner dem tillsammans med harissa, tomatpuré och spiskummin. Fräs alltsammans i ca 1 minut.
Tillsätt vattnet och låt allt få ett uppkok. Sjud under lock i ca 10 minuter. Smaka av med citronsaft. Ta av från värmen.
Servera korvgrytan med pocherade ägg (se tips nedan), smetana och ett gott bröd.