Kryddig korvgryta

Spännande gryta med annorlunda smaker.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Pochera ägg

Koka upp 2 l vatten, 2 msk ättiksprit (12 %) och 1 tsk salt. Sänk värmen så vattnet sjuder. Knäck 4 ägg i varsin kopp så gulan är hel. Dra ett varv med en sked i vattnet så det blir en virvel. Häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera i ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.

Du behöver

  • 2 burkar kokta kikärtor à 400 g
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 valfria kryddiga korvar, ca 300 g
  • 3 msk olivolja
  • 2–3 dl grillad röd paprika (på burk)
  • 1 msk harissa (kryddblandning)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 5 dl kokande vatten
  • Saft av ½ citron
  • Servering
  • 4 pocherade ägg
  • Smetana
  • Bröd

Gör så här

1

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök.

2

Skiva korven. Hetta upp en stekpanna och stek korven i olivolja. Tillsätt löken, fräs i ca 2 minuter.

3

Vänd ner de avrunna kikärtorna och stek i ca 3 minuter. Rör om ett par gånger.

4

Strimla paprikorna och vänd ner dem tillsammans med harissa, tomatpuré och spiskummin. Fräs alltsammans i ca 1 minut.

5

Tillsätt vattnet och låt allt få ett uppkok. Sjud under lock i ca 10 minuter. Smaka av med citronsaft. Ta av från värmen.

6

Servera korvgrytan med pocherade ägg (se tips nedan), smetana och ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top