Du behöver
- 100 g cashewnötter
- 5 dl kokande vatten
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 1 msk olivolja
- 2 msk färskriven ingefära
- 1 tsk mald gurkmeja
- 1 msk garam masala
- 1 burk konserverade hela tomater, 400 g
- 2–2 ½ dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 1 burk vita bönor, 400 g
- 150 g bladspenat
- 2 paket paneer (indisk ost) à 225 g Servering
- Kokt ris
- Naanbröd
Gör så här
Lägg nötterna i en bunke och häll det kokande vattnet över dem. Låt stå i minst 15 minuter. Ta upp.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör och olja i en stor gryta, fräs löken blank utan att den får färg.
Tillsätt ingefära och samtliga kryddor. Fräs blandningen i ca 1 minut under omrörning. Tillsätt tomater, nötter och vatten. Koka i 10 minuter. Ta av och kör i en mixer.
Häll tillbaka såsen i stekpannan och tillsätt grädde. Låt sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd ner spenaten. Dela osten i bitar och vänd ner. Vänd ner bönorna. Låt allt bli varmt.
Servera med kokt ris och naanbröd.