Paneer masala

Prova denna smakrika indiska, vegetariska gryta med färskost!

Tillagningstid: Ca 1 timme
4 potioner

Du behöver

  • 100 g cashewnötter
  • 5 dl kokande vatten
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 msk garam masala
  • 1 burk konserverade hela tomater, 400 g
  • 2–2 ½ dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 burk vita bönor, 400 g
  • 150 g bladspenat
  • 2 paket paneer (indisk ost) à 225 g
  • Servering
  • Kokt ris
  • Naanbröd

Gör så här

1

Lägg nötterna i en bunke och häll det kokande vattnet över dem. Låt stå i minst 15 minuter. Ta upp.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör och olja i en stor gryta, fräs löken blank utan att den får färg.

3

Tillsätt ingefära och samtliga kryddor. Fräs blandningen i ca 1 minut under omrörning. Tillsätt tomater, nötter och vatten. Koka i 10 minuter. Ta av och kör i en mixer.

4

Häll tillbaka såsen i stekpannan och tillsätt grädde. Låt sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt.

5

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd ner spenaten. Dela osten i bitar och vänd ner. Vänd ner bönorna. Låt allt bli varmt.

6

Servera med kokt ris och naanbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top