Hallonformar med kokos och lime

Väldigt goda kakor med smak av hallon, kokos och lime.

Tillagningstid: 40 minuter + kyltid och ugnstid
20 stycken

Nedan hittar du tips till bakningen och receptet.

Tips

Vi använde hårda aluminiumformar men det fungerar även med mjuka formar i aluminiumfolie.

Du behöver

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • Kokossmet
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • Finrivet skal från 1 lime
  • 2 dl kokos
  • Fyllning
  • 4 dl färska eller frysta hallon, 200 g
  • Garnering
  • Hallon

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, socker och vetemjöl till en deg. Plasta in och låt den vila kallt i 1 timme.

2

Rulla ut degen till en rulle och dela den i 20 jämnstora bitar. Tryck ut degbitarna i smorda aluminiumformar, ända upp till kanten.

3

Kokossmet: Blanda smör, socker, ägg och limeskal i en bunke, använd gärna en elvisp. Avsluta med att röra ner kokosen.

4

Fyllning: Hacka hallonen grovt på en skärbräda. Fördela hallonen i formarna och toppa sedan med kokossmet. Om du vill att hallonen ska synas, lämna en liten yta utan kokossmet.

5

Grädda kakorna på en plåt i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Kakorna ska ha fått färg när de är färdiga.

6

Garnera gärna med hallon före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top