Nedan hittar du tips till bakningen och receptet.
Tips
Vi använde hårda aluminiumformar men det fungerar även med mjuka formar i aluminiumfolie.
Du behöver
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl Kokossmet
- 75 g rumsvarmt smör
- 1 ½ dl strösocker
- 2 ägg
- Finrivet skal från 1 lime
- 2 dl kokos Fyllning
- 4 dl färska eller frysta hallon, 200 g Garnering
- Hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, socker och vetemjöl till en deg. Plasta in och låt den vila kallt i 1 timme.
Rulla ut degen till en rulle och dela den i 20 jämnstora bitar. Tryck ut degbitarna i smorda aluminiumformar, ända upp till kanten.
Kokossmet: Blanda smör, socker, ägg och limeskal i en bunke, använd gärna en elvisp. Avsluta med att röra ner kokosen.
Fyllning: Hacka hallonen grovt på en skärbräda. Fördela hallonen i formarna och toppa sedan med kokossmet. Om du vill att hallonen ska synas, lämna en liten yta utan kokossmet.
Grädda kakorna på en plåt i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Kakorna ska ha fått färg när de är färdiga.
Garnera gärna med hallon före servering.