Du behöver
- 225 g kavring, kantfri
- 75 g smält smör
- 3-4 matjessillfiléer, ca 225 g
- 500 g färskost
- 3 dl crème fraiche
- 4 gelatinblad
- 1 msk finhackad dill Garnering
- 4 hårdkokta ägg, finhackade i gulor och vitor
- 1 rödlök, finhackad
- ½ kruka gräslök, finskuren
- 1 msk hackad dill
Gör så här
Mixa kavringen till smulor i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och kör till en jämn massa.
Klä kanten av en springform, ca 20 cm i diameter, med en konditorremsa. Tryck ut massan i formen och ställ kallt i ca 20 minuter.
Låt sillen rinna av. Skär den i små bitar. Spara 2 msk sillspad till gelatinet och 1 sillfilé till garneringen
Lägg färskosten i en skål och vispa ca 1 minut. Tillsätt crème fraichen och vispa ihop.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp, krama ur och smält det i det sparade sillspadet på svag värme.
Blanda det smälta gelatinet med ca 2 dl av färskostsmeten. Blanda gelatin- blandningen med resten av färskostsmeten. Blanda i sillbitar och dill.
Häll fyllningen i springformen, täck med plastfolie och låt stelna i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten.
Garnering: Stjälp upp cheesecaken på ett fat. Garnera med den sparade sillen, ägg, röd- och gräslök samt dill. Ta bort konditorremsan.