Recept av Årets kock 2016 Jimmi Eriksson.

Du behöver

  • 1 msk gari, picklad ingefära
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk stjärnanis mald
  • 500 g brysselkål
  • olja till fritering
  • salt

Gör så här

1

Finhacka ingefäran och blanda med yoghurt och stjärn-
anis.

 

 

2

Dela brysselkålen och gröp ut en del av innanmätet och lägg åt sidan.

 

 

3

Hetta upp frityrolja i en fritös eller i ett 4 centimeter tjockt lager i en kastrull. 

 

 

4

När oljan är 180 grader läggs brysselkålen i och friteras i omgångar i några minuter tills den börjar bli gyllene. Fiska upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

 

 

5

Servera den friterade brysselkålen med yoghurtdip.

 

 

6

Tips: Hel stjärnanis kan mortlas eller malas i kryddkvarn. Brysselkålens innanmäte kan kokas i lättsaltat vatten cirka 5 minuter och serveras till.