Du behöver
Krutonger
                                                              50 g vitt bröd                       dagsgammalt och gärna bakat på surdeg
                                                              1 msk olivolja
                                                              1 krm salt 
Gazpacho
                                                              1 st gurka
                                                              200 g galiamelon                       utan skal och kärnor (cirka 350 g orensad)
                                                              1 st grön chilifrukt
                                                              2 st selleristjälkar
                                                              1 st vitlöksklyfta                       skalad
                                                              1 st lime                       saften
                                                              20 st myntablad
                                                              10 st isbitar
                                                                salt                       efter smak
                                                                svartpeppar                       efter smak
                                                                olivolja
                                    
Gör så här
Börja med krutongerna: värm ugnen till 225 grader. Riv brödet i bitar och blanda dem väl med olja och salt i en skål. Bred ut dem på en papprad plåt och rosta i ugnen i 5 minuter. Vänd och rosta i 3–5 minuter tills de är gyllene och frasiga.
Skär gurkan, melonen, chilin, sellerin och vitlöken i bitar och lägg i en mixer tillsammans med limesaft, myntablad och isbitar. Mixa till en iskall soppa. Späd med vatten om den känns för tjock.
Smaka av med salt och peppar, häll upp i skålar, ringla över lite god olivolja och strö över några krutonger.
Tips Servera gärna soppan på en buffé upphälld i små glas, då räcker den till 6–8 portioner

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Gazpacho på galiamelon med chili, lime och mynta är precis så fräscht som det låter.