Du behöver

  • 2 squash
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 4 portioner långmakaroner
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl (ca 50 g) riven lagrad hårdost
  • 1 dutt kajennpeppar
  • 2 msk (solros)olja
  • 2 paprikor

Gör så här

1
Skiva squashfrukterna på längden, halvcentimetertjockt. Blanda vetemjölet med salt och peppar i plastpåse. Skaka en skiva i taget i mjölpåsen. Vänd skivorna i uppvispat ägg och skaka varje skiva i plastpåse med ströbröd i.

2
Koka makaroner i saltat vatten, låt rinna av.

3
Hetta upp mjölk under omrörning. Skaka mjölet med 1/2 deciliter vatten i burk med skruvlock. Rör ner mjölken, låt puttra 3 minuter och smaksätt med ost, salt, peppar och kajenn.

4
Stek squashen 2–3 minuter på varje sida i olja i medelvarm stekpanna. Vänd ihop pasta och sås, skiva paprika att servera till.

5
Tips! Använd färdig ostsås från mjölkkylen!


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 612, fett 24 g, kolhydrater 78 g, fibrer 6 g