Du behöver

  • 12 st kungsräkor MSC-märkta med skal, tinade
  • färsk basilika finhackad
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • 3 msk olivolja gärna med basilikasmak
  • 2 st vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • surdegsbröd

Gör så här

1
Skölj räkorna i kallt vatten och låt rinna av. Den som vill kan skära bort huvudena, här har vi behållit dem.

2
Hacka basilika och finriv citronskal.

3
Hetta upp rikligt med basilikaolja i en stekpanna och pressa i vitlöken. Fräs räkorna i het panna i cirka tre minuter tills de fått fin rosa färg. Vänd dem då och då.

4
Pressa citronsaft direkt i pannan, strö över färsk basilika och flingsalt.

5
Fördela räkorna på fyra assietter och servera genast med surdegsbröd att suga upp den goda oljan med. Det går också bra att servera räkorna direkt ur stekpannan.