Du behöver
- 3 st zucchini
- 1.5 tsk salt
- 2 dl grekisk yoghurt eller turkisk yoghurt
- 1 dl mynta hackad, färsk
- 4 st salladslökar
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 1 st citron rivet skal av det yttersta gula
- 1 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 2 dl parmesanost finriven
- 1 dl hackad dill
Till stekning
2 dl pankoströbröd (eller vanligt)
1 dl olivolja
Till servering
fetaost i bit, blandad sallad och oliver
Gör så här
1
Skär bort ändarna på zucchinin, riv den grovt på rivjärn eller i en matberedare. Lägg den på en bricka och strö över lite salt. Låt stå och dra ur vätska i cirka 15 minuter.
2
Rör ihop yoghurt och mynta, låt dra i kylskåp.
3
Skiva salladslök och vitlök tunt.
4
Krama ur zucchinin väl och lägg i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en jämn, klumpfri smet. Häll ut ströbröd på en tallrik. Klicka skedar av smet i ströbrödet och tryck till lätt så att det blir plättar. Vänd dem försiktigt med en stekspade.
5
Hetta upp en panna, gärna teflon, med olivolja. Stek plättarna cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått fin färg och är frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Servera direkt med yoghurtklick