Du behöver

  • 1 st ägg
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 msk citron färskpressad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl rapsolja
  • 0.5 st citron det yttersta gula skalet, finrivet
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 st ägg
  • 1 kg räkor färska, med skal
  • 1.5 st knippen sparris
  • 18 st småtomater i kvartar
  • 100 g salladsblad sköljda, torra
  • 1 msk gräslök finskuren
  • ljust bröd rostat eller grillat

Gör så här

1
Börja med att koka äggen till dressingen och salladen. Lägg ner alla ägg i kokande vatten, koka dressingägget i två minuter och de övriga i 7 minuter. Spola med kallt vatten.

2
Knäck tvåminutersägget i en skål och gröp ur det med en sked. Stavmixa tillsammans med vitlök, vinäger, citronsaft och senap. Mixa i oljan till en krämig dressing, rör i citronskal och smaka av med salt och peppar.

3
Skala räkorna. Bryt av nedersta träiga delen av sparrisarna och dela dem i tre delar. Koka i en minut i saltat vatten, spola kallt. Lägg upp salladsblad, sparris, tomat och skalade, tudelade ägg i fyra tallrikar. Toppa med räkor och ringla över dressing. Strö över gräslök. Servera med bröd och resten av dressingen på sidan om.