Du behöver

  • 2.5 st burkar matjessill

Sås:

1 msk ättikssprit
2 msk vatten
2 msk äppelcidervinäger
3.5 msk strösocker
1 dl chilisås
10 st kryddnejlikor hela
10 st svartpepparkorn
0.5 dl matolja
1 st morot strimlad och förvälld
1 st paprika liten grön tärnad
10 cm purjolök fint hackad

Gör så här

1
Sila av sillbitarna. lägg dem i en vid, grund skål.

2
Blanda ättikssprit, vatten äppelcidervinäger, socker, chilisås, kryddor och olja. Blanda därefter i morot, paprika och purjo. Skeda såsen över sillbitarna, täck med plast och låt sillen dra ett par dagar i kylskåp före servering.

3
Den färdiga sillen kan även frysas, max 2 månader.


Kommentar:
Tid 15 minuter + 2 dygn att marinera.
Läsarrecept av: Ulla Lundberg.