Du behöver
- 2 st schalottenlökar finhackade
- 1 st vitlök finhackad
- 1 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 1 l kycklingbuljong kokhet (vatten + 4 msk konc kycklingfond)
- 600 g gröna ärter frysta
- salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
1 st burk crème fraîche
1 pkt bacon strimlad, knaperstekt
0.5 kruka mynta bladen, strimlade
Gör så här
1
Fräs löksorterna i smöret i en kastrull, så att de mjuknar men inte tar färg. Tillsätt vinet och låt koka in.
2
Häll på hälften av buljongen och häll i ärterna. Låt koka upp, och stavmixa sedan till en slät puré. Späd med resten av buljongen till bra konsistens. Hetta upp igen och smaka av med salt och svartpeppar.
3
Servera soppan med en klick creme fraiche, bacon och färsk mynta.
Näringsvärde: Kcal 570, fett 30 g, kolhydrater 45 g, fibrer 13 g